Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

BLOGI

 

Olen Emilia Leppälä (32) ja olen vielä uusi kasvo Ponipihalla. Olen ratsastanut viitisentoista vuotta ja minulla on ollut myös oma hevosmummeli, Sutka. Tuon elämäni rakkauden kirmattua vihreämmille laitumille, on hevostelussani ollut yli viiden vuoden tauko. Hevosten lisäksi minulle erityisen rakkaita ovat koirat. Tällä hetkellä elämästäni tekevätkin yhtä ilonpitoa papillonystäväni Juhla ja Kesti.

Koulutukseltani olen eläintenhoitaja ja filosofian maisteri. Ponipihalla tehtävänäni on tutustua väkeen ja paikkoihin ja pitää tätä blogia. Toivoisin, että talli voisi olla paikka, johon jokainen voisi tulla juuri sellaisena kuin on.

Kun viserrys täyttää ilman

Lisätty 03.05.2021

On kirkas kevätpäivä. Linnut sirkuttavat, aurinko lämmittää kasvojani ja maa maiskahtelee askeleideni alla. Sulamisvesi juoksee puroina kerääntyen lätäköiksi tarhojen väliin. Etsin pyörälleni paikan, jossa se ei ole kenenkään tiellä, ja kuljen katselemassa hevosia. Matkallani rantatietä myöten kuulin jo joutsenten ja lokkien huutelevan jäästä vapautuneessa meressä. Kohta kevät täyttää hevosten haaveet ja puskee esiin ensimmäiset vihreät korret.

Lue kokonaan »

Allu, sinä turvallinen hevonen

Lisätty 26.04.2021

Hämärä kietoutuu tallipihan ympärille. Seison pienen, lämpimänkeltaisen Aino-tallin ovella ja katselen juuri maastosta tulleita ponikoululaisia. Sisällä tallissa on tussitaulu, jolle on kirjoitettu kaikkien päivän tuntilaisten nimet. Sieltä nämäkin lapset ovat nähneet, minkä ponin kukakin heistä saa ratsukseen. Ja sieltä minäkin olen löytänyt oman nimeni – ja nimeni perästä toisen nimen, Allun.

Lue kokonaan »

Ponien poluilla

Lisätty 18.04.2021

On aurinkoinen, lämmin ilta ja ponikoululaisten maastoretki on juuri alkamassa. Kolme ratsua seisoo keltaisen tallirakennuksen pihalla. Yksi on pörröharjainen raudikko, toinen tumma shetlanninponi ja kolmas isompi, tummanruskea poni, jolla on kirjava häntä. Lasten puheista päätellen niiden nimet ovat Lilli, Teddy ja Zorro.

Lue kokonaan »

Ensivilkaisu

Lisätty 05.04.2021

On niin kylmä, että hevosten hengitys kohoaa paksuina pilvinä kohti maneesin kattoa. Kaviot kumahtelevat pehmeällä pohjalla kuin taustamusiikkina ratsastuksenopettajan äänelle ja lasten innokkaille hihkaisuille. Silloin tällöin joku hevosista pärskähtää. Ulkona aurinko osuu hankeen valkoisina ja kultaisina kipinöinä. Ilmassa on pakkasen ja hevosten tuoksua.

Tämä on ensivilkaisuni Hietasaaren Ponipihaan ja sen asukkaisiin – ja ensivilkaisulla Ponipihasta on vaikea olla pitämättä.

Lue kokonaan »