Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

BLOGI

 

Olen Emilia Leppälä (32) ja olen vielä uusi kasvo Ponipihalla. Olen ratsastanut viitisentoista vuotta ja minulla on ollut myös oma hevosmummeli, Sutka. Tuon elämäni rakkauden kirmattua vihreämmille laitumille, on hevostelussani ollut yli viiden vuoden tauko. Hevosten lisäksi minulle erityisen rakkaita ovat koirat. Tällä hetkellä elämästäni tekevätkin yhtä ilonpitoa papillonystäväni Juhla ja Kesti.

Koulutukseltani olen eläintenhoitaja ja filosofian maisteri. Ponipihalla tehtävänäni on tutustua väkeen ja paikkoihin ja pitää tätä blogia. Toivoisin, että talli voisi olla paikka, johon jokainen voisi tulla juuri sellaisena kuin on.

Kesäfiilisis: leirihaaveita ja muita suvisuunnitelmia

Lisätty 26.04.2022

Ilma huokuu kevättä. Linnut laulavat, lumi sulaa silmissä ja sen alta paljastuva maa tuoksuu tulevalta kesältä. On lämmin, aurinko hivelee ihoa ja saa ohuenkin takin tuntumaan liian kuumalta. Hevoset näyttävät pirteiltä ja hyväntuulisilta. Päiväheinät on juuri jaettu ja rouskutus on sen mukainen. Eräs ahmatti on nostanut etujalkansakin heinälaatikkoon ja katselee sieltä uteliaana, kun pysähdyn sen kohdalle.

Lue kokonaan »

Kevättervehdys

Lisätty 23.03.2022

Kaunista kevättalvea kaikille! Nyt on ollut upeita ilmoja ratsastaa, kävellä metsässä koirien kanssa tai vaikka hiihtää kevätauringossa! Linnut sirkuttavat, räystäät pisaroivat vettä ja hanget kimmeltelevät. Tällaisina päivinä on ihana ulkoilla ja tulla tallille <3

Lue kokonaan »

Tavoitteita ja unelmia vuodelle 2022

Lisätty 30.01.2022

Tiainen tirskuttelee ilta-auringossa kylpevän männyn oksalla. Pörrötukkainen suomenhevonen kääntelee korviaan ääntä kuunnellessaan. Sen sierainten ympärille on huurtunut kuuraa ja paksun loimen alta pursuilee tuuheaa karvaa. Viereisessä tarhassa hevoset mutustelevat kekoa kuusenoksia – ehkä siellä katoaa jonkun vanha joulupuu. Korkealla pääni yläpuolella tiainen aloittaa uudestaan. Tityy, tityy, tityy, titityy, titityy.

Lue kokonaan »

Tontun askeleita, valkeita oksia ja lumisia kavionjälkiä: Ponipihan joulutunnelmaa

Lisätty 21.12.2021

Nosta, poni jalkaa

rekiretki alkaa,

helkkää tiu’ut kirkkaat, iloiset.

Talli pieni hohtaa

sinne matka johtaa,

mistä loistaa valot lämpöiset.

Lue kokonaan »

Sataa, sataa ropisee: syyskuvia Ponipihalta

Lisätty 11.11.2021

Aamuinen sade on juuri ja juuri loppunut. Maa on lammikoilla ja muta maiskahtelee kenkien alla. On hyvin syksyistä, eli tässä tapauksessa harmaata, koleaa ja märkää. Hevoset tarpovat löllössä kulkiessaan tarhoissaan ja aina, kun maa vähän kuivuu, alkaa sataa uudestaan. Aiemmin oli jo muutama ihanan kirkas, kuulas ja rapsakankuiva pakkaspäivä, mutta niiden jälkeen alkoi taas sataa ja jo maahan jäänyt lumikin katosi vetenä veden sekaan.

Lue kokonaan »

Keltaisia lehtiä ja sadepisaroita: Ponipihan syystunnelmia

Lisätty 10.10.2021

Syksy on kirkkauden ja udun vaihtelua. Osa päivistä on hohtavaa, kuulasta valoa, joka saa lehdet hehkumaan keltaisina, punaisina ja kullanoransseina. Toiset päivät ovat pehmeänharmaata sadetta, joka hipsuttaa pilvistä maahan harmaana sumuna – tai sitten ryöppyää räystäiltä täytenä hyökynä. Joinain päivinä hevoset voivat nautiskella syysauringosta ja raikkaasta tuulesta sekä säpsähdellä lehtien kiitäessä tuulen mukana. Toisina päivinä ne kääntävät häntänsä kohti sadetta ja loiskuttavat vettä kulkiessaan lammikoiden lävitse.

Lue kokonaan »

Uusien kavioiden kapsetta: tervetuloa Gaia ja Calle

Lisätty 26.09.2021

Korkeajalkainen punaraudikko kerää suunsa täyteen heinää ja pureskelee innokkaasti. Syyspäivän kuulas aurinko leikkii koivujen kellastuneilla lehdillä ja saa hevosen karvan hehkumaan. Sen vieressä heinälaatikolla seisoo pörröinen, musta poni, joka jauhaa heinää keskittyneesti ja keskeytyksettä. Minun katseluni ei selvästi hetkauta sitä ollenkaan, mutta raudikko nostaa välillä päänsä ja katsoo, mitä oikein puuhaan kameroineni. Sen uteliaasti höröön nousevat korvat piirtyvät vasten syystaivasta kuin kaksi punaista liekkiä, ja ilme on utelias. Hei ihminen, mitä sinä oikein touhuat.

Lue kokonaan »

Kouluratsastusta Ponipihalla / Tuuli Mustonen

Lisätty 03.09.2021

Ponipiha tunnetaan ehkä paremmin ratsastuskoulustaan mutta siellä majoittuu myös toistakymmentä yksityishevosta. Monien oululaisten hevosihmisten tuntema valmentaja Arto-Pekka ”Artsi” Heino toimii Ponipihan yksityispuolen tallimestarina ja valmentajana. 

Lue kokonaan »

Kultakirjailua, rukin hurinaa ja kostean villan tuoksua

Lisätty 19.08.2021

Kaukaisen ukkosen ääni lyö taivaasta maahan saakka, kun työnnän pyöräni vanhasta veneestä tehdyn katoksen alle. Jyrähdyksen alta kuulen sanoja, jotka niiden rytmistä tunnistan runoksi, vaikken erotakaan niiden merkityksiä. Pisaroita putoilee harvakseltaan, viileitä aavistuksia väistyvästä sateesta. Runonsäkeitä aaltoilee minua vastaan, kun kävelen tyhjien tarhojen ohitse kohti Villa Vienan harmaita hirsimökkejä.

Lue kokonaan »

Tulossa yhteislauluja ja perinnekulttuuria

Lisätty 10.08.2021

Huomenissa Ponipihalla voi osallistua yhteislauluun ja kuunnella katedraalikuoroakin. Samaten ensi lauantaina pääsee mukaan perinnepäivään, jossa voi kuulla kansanlauluja ja runoja, sekä nähdä kaikenlaista Vienan Karjalaista kulttuuriperinnettä. Molemmat tapahtumat ovat ilmaisia ja kaikki ovat niihin tervetulleita!

Lue kokonaan »