Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Blogistin lomaterveiset

Lisätty 29.07.2021

Laskeva aurinko värjää taivaanrannan oranssiksi ja vaaleanpunaiseksi. On niin tyyntä, että meren liplatusta tuskin erottaa. Vesirajan hiekka on viileää varpaissa. Melkein sileää, vaikka kauempana rannalla se on kuohkeaa ja pehmeää. Matalassa vedessä juoksevat koirat ovat mustia varjoja vasten auringonlaskua. Märkinä ne ovat pelkkiä pitkiä jalkoja, isoja korvia ja sojottavia karvatuppoja. Harvinaisen hassunnäköisiä uitettuja rottia. Meri on sinistä silkkiä, samoin kuin taivas, joka on vain hieman vedenpintaa vaaleampi. Niiden välissä, aivan taivaanrannassa, on auringon maalaama nauha kultaa, oranssia ja hentoa pastellinpunaa.

Kesti ja Juhla auringonlaskua vasten Kalajoen hiekkasärkillä.Kesti ja Juhla auringonlaskua vasten Kalajoen hiekkasärkillä.

 

Hei kaikille!

Koska minulla ei tällä viikolla ole mitään talliin, hevosiin tai muihinkaan Ponipihan tapahtumiin liittyvää kirjoitettavaa, ajattelin lähettää kesäterveisiä omalta lomaltani. Tällä kesäreissulla olen viettänyt viisi päivää Kalajoella, minkä jälkeen jatkoin matkaani Sieviin. Loppuviikon olen sitten täällä Sievissä vanhempieni luona. Sunnuntaina minulla ja Juhlalla on täällä avoimen luokan tottelevaisuuskokeetkin. Koiraurheilukeskus Sievä on yksi lempipaikoistani, ja koiratkin ovat aina aivan innoissaan päästessään sinne.

 

Sievä sijaitsee vanhan maalaistalon pihapiirissä keskellä peltoja. Treenaamista varten siellä on kivituhkakenttä, nurmikenttä ja pieni halli sekä sisätilat luennoille ja kanttiinille. Kuvan otti äitini Anita Leppälä.Sievä sijaitsee vanhan maalaistalon pihapiirissä keskellä peltoja. Treenaamista varten siellä on kivituhkakenttä, nurmikenttä ja pieni halli sekä sisätilat luennoille ja kanttiinille. Kuvan otti äitini Anita Leppälä. 

Kalajoella koirat uivat meressä ja pyörivät rantahiekassa kuin väkkärät. Niistä on aina hauskaa, kun kahlailen niiden kanssa matalassa rantavedessä ja heittelen niille palloa. Etenkin Juhla on aivan pallohullu, ja Kestistä on muuten vain ihanaa läträtä aalloissa. Erityisen paljon helpotusta meri on tuonut nyt, kun helteet ovat olleet kovia. Onneksi asumme Oulussakin meren lähellä!

 

Koirat leikkivät meressä Kalajoen Letolla.Koirat leikkivät meressä Kalajoen Letolla.

 

Sievissä parasta ovat pellot ja etenkin pitkät peltolenkit, kun taivaalla huutelevat kuovit ja vilja huojuu tuulessa. Koirista on hullunhauskaa juosta edestakaisin pitkiä, suoria hiekkateitä ja painia keskenään. Nyt on tosin ollut niin kuuma, ettemme me ole vielä päässeet ollenkaan kunnon lenkille, mutta, onneksi loppuviikoksi on luvattu viileämpää. ": )

 

Tässä porhalletaan peltotiellä kun olimme käymässä Sievissä alkukesästä, eikä vielä ollut niin kuuma kuin nyt.Tässä porhalletaan peltotiellä kun olimme käymässä Sievissä alkukesästä, eikä vielä ollut niin kuuma kuin nyt.

 

Kaunista heinäkuun loppua ja elokuun alkua kaikille! Yritän palata asiaan ensi viikolla niin, että minulla on kirjoitettavana jotain blogin aiheeseen liittyvääkin. Mistä muuten haluaisitte lukea? Jos teillä on ehdotuksia tai muuta palautetta, sitä voi laittaa esimerkiksi tallin Facebookissa tai Instagramissa, joissa molemmissa on aina postaus kustakin blogitekstistä. Otan mielelläni vastaan kaikki ruusut, risut ja uudet ideat : D

 

Tämän kuvan otti kaverini Katja Pätsi, kun leikin koirien kanssa rantavedessä Kalajoella. Minusta se on kuvaa meitä kolmea hyvin <3Tämän kuvan otti kaverini Katja Pätsi, kun leikin koirien kanssa rantavedessä Kalajoella. Minusta se on kuvaa meitä kolmea hyvin <3