Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Kouluratsastusta Ponipihalla / Tuuli Mustonen

Lisätty 03.09.2021

Ponipiha tunnetaan ehkä paremmin ratsastuskoulustaan mutta siellä majoittuu myös toistakymmentä yksityishevosta. Monien oululaisten hevosihmisten tuntema valmentaja Arto-Pekka ”Artsi” Heino toimii Ponipihan yksityispuolen tallimestarina ja valmentajana. 

Artsin valmennettavat kilpailevat kaikilla tasoilla lapsi- ja poniratsastajista lähtien aina vaikeisiin luokkiin asti. Artsi itse tunnetaan suomenhevosspesialistina ja hänet on nähty lukuisten suokkien ratsastajana aina rodun mestaruustasolle asti. Artsi tunnetaan myös erityisestä kiinnostuksestaan pararatsastajien valmentamiseen.

Ponipihalla Artsin valmennuksessa ratsastavat mm. Ella Saarenpää-Kervinen uudella Gadi-tammallaan. Ratsukko tähtää pararatsastajien maajoukkueeseen ryhmässä V. Ella toimii erityisopettajana siviilityössään.

 

Kuvassa Ella ja Gadi treenaavat.

 

Artsi valmentaa myös Tuuli Mustosta, joka kilpailee Feingold-hevosellaan Intermediate I-tasolla ja nuorella Felicia-hevosellaan nuorten luokkia. Molemmilla hevosilla tähdätään ehdottomasti vaikeisiin luokkiin ja Feingold on jo aloittanut piaffin harjoittelemisen. Artsi on ollut Tuulille korvaamaton apu erityisesti ratsastajalle harmaita hiuksia tuottaneiden piruettien harjoittelemisessa.   

 

Kuvassa on Feingold ja Tuuli Intermediate I radalla ABC-tallilla heinäkuussa 2021.
Kuva: Nina Manninen.

 

Valtakunnan tasolla Artsi valmentaa mm. Peppi Kokkoa, joka voitti juuri lapsiratsastajien SM hopeaa Damasco Caniceira ratsullaan. Artsi toimii myös Pohjois-Suomen kouluratsastuksen liittovalmentajana.

 

 Peppi ja Artsi SM-kilpailuissa elokuussa 2021.

 

 

Tuuli Mustonen