Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Unisten hevosten kesähetki

Lisätty 01.07.2021

On keskipäivä. Hevoset torkkuvat tarhoissaan. Ilma tuoksuu tuomenkukilta, tuoreelta ruoholta ja merituulelta. Moni hevosista lepuuttaa toista takajalkaansa ja onpa muutama laskeutunut pitkälleenkin auringon lämmittämään hiekkaan. Juttelen rauhallisesti samalla, kun otan kuvia aitalankkujen lomasta. Yritän olla varovainen, jotten häiritsisi kenenkään unta. Tällä kertaa se on helppoa – hevoset ovat valmiiksi niin rentoja, etteivät ne näytä välittävän mitään minun puuhistani ollenkaan.

 

Tämä kaveri ei ollut vielä päiväunilla, vaan jaksoi kurkkia minua uteliaana.Tämä kaveri ei ollut vielä päiväunilla, vaan jaksoi kurkkia minua uteliaana.

 

Kentän vieressä olevalla vihreällä aukiolla leiriläiset syöttelevät poneja riimusta taluttaen. Poneilla ei ole kiire minnekään – paitsi ehkä syömään lisää. Osa nuorista istuu nurmikolla ahnaasti mutustavien ponien lähellä, osa seisoo riimunvartta pidellen. Välillä ponien hännät heilahtelevat hätistellen kärpäsiä, mutta muuten on täysin rauhallista. Eräällä leiriläisistä on voikukkaseppele ja samoin on yhdellä ponilla. Loistavan keltaiset kukat ovat kuin pikkuisia aurinkoja.

 

Nukkuva Zorro : )Nukkuva Zorro : )

 

Nuksu lepäilee seeprakuvioisessa ötökkäloimessaan pikkuisen tarhakaverinsa Teddyn vahtiessa.Nuksu lepäilee seeprakuvioisessa ötökkäloimessaan pikkuisen tarhakaverinsa Teddyn vahtiessa.

 

Tien toisella puolella on pieni laidun, jossa pari hevosta nyhtää ruohoa mukavasti puiden varjossa. Niidenkin hännät heilahtelevat tasaiseen tahtiin ja leuat jauhavat antaumuksella. Linnut visertävät ja sirkuttavat meitä ympäröivissä puissa. Tullessani tarhankulmalta pompahtaa esiin jänis, joka seisoo hetken takajaloillaan, ennen kuin loikkii tiehensä ja katoaa metsän vihreyteen.

 

Pari hevosta laiduntamassa puiden alla.Pari hevosta laiduntamassa puiden alla.

 

Lähtiessäni käyn vielä katsomassa hiekkatarhoissa nukkuvia hevosia. Nyt entistä useampi on asettunut pötköttelemään lämpöiseen hiekkaan. Erään kimon leuka lepää maata vasten ja silmät ovat tiukasti kiinni, eikä se havahdu edes silloin kun tulen aivan aidan viereen ottamaan kuvan. 

En tiedä, voisiko tunnelma mitenkään olla tämän rennompi.

 

Uninen tunnelma <3Uninen tunnelma <3

 

P.S. Tämä postaus on aika lyhyt tunnelmointi, mutta halusin päästä käyttämään näitä söpöjä köllöttelykuvia, jotka otin jo kesäkuun alussa pysähtyessäni tallilla ihan vain nopeasti ohikulkumatkalla. Enää tuomet eivät kuki yhtä kauniisti kuin silloin, mutta hyvin kesäistä ja lämmintä on kyllä edelleen! Muita kuvia vähän uudempi on laidunkuva, en silloin ensimmäisellä kerralla saanut sopivaa : 3

 

"Onko kaikki hyvin?" välillä pitää tarkistaa, että nukkuvalla kaverilla on kaikki kunnossa."Onko kaikki hyvin?" välillä pitää tarkistaa, että nukkuvalla kaverilla on kaikki kunnossa.