Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Uusien kavioiden kapsetta: tervetuloa Gaia ja Calle

Lisätty 26.09.2021

Korkeajalkainen punaraudikko kerää suunsa täyteen heinää ja pureskelee innokkaasti. Syyspäivän kuulas aurinko leikkii koivujen kellastuneilla lehdillä ja saa hevosen karvan hehkumaan. Sen vieressä heinälaatikolla seisoo pörröinen, musta poni, joka jauhaa heinää keskittyneesti ja keskeytyksettä. Minun katseluni ei selvästi hetkauta sitä ollenkaan, mutta raudikko nostaa välillä päänsä ja katsoo, mitä oikein puuhaan kameroineni. Sen uteliaasti höröön nousevat korvat piirtyvät vasten syystaivasta kuin kaksi punaista liekkiä, ja ilme on utelias. Hei ihminen, mitä sinä oikein touhuat.


Gaia nauttii päiväheiniään ystävänsä Teddyn kanssa.Gaia nauttii päiväheiniään ystävänsä Teddyn kanssa.

 

Muutaman viime viikon aikana Ponipihalle on saapunut kaksi uutta hevosta. Ensin, syyskuun yhdeksäntenä päivänä, tallille tuli puoliveritamma Gaia. Sitten, syyskuun viidentenätoista päivänä, saapui risteytysruuna Calle. Molempien hevosesittelyt löytyvät tallin kotisivuilta, mutta ajattelin silti kirjoittaa niistä hieman myös tänne blogin puolelle. Hauskasti molemmat ovat kauniinpunaisia rautiaita, joilla on siististi leikatut ratsuharjat ja valkeat piirrot.

 

Gaia ja Teddy : )Gaia ja Teddy : )

 

Gaia – viralliselta nimeltään Grand Samogitia – on vuonna 2008 syntynyt puoliveritamma, joka on aiemmin elämässään toiminut kouluratsuna ulkomailla. Ponipihalle saavuttuaan se on kotiutunut hyvin, ja onpa se aloittanut jo tunneilla käymisenkin. Siellä kiltistä Gaiasta on tullut jo monen oppilaan suosikki. Parhaan kaverin se on saanut itseään huomattavasti pienemmästä Teddy-ponista, jonka kanssa sillä on myös yhteinen tarha. Luoteeltaan Gaia on todella ystävällinen ja sopii siksi kaikenlaisille ratsastajille.

 

Calle ratsastuskentällä Saija Konolan kuvaamana.Calle ratsastuskentällä Saija Konolan kuvaamana.

 

Calle – viralliselta nimeltään Aras – on vuonna 2011 syntynyt risteytysruuna, joka on aiemmassa elämässään toiminut muun muassa terapiahevosena. En ole vielä itse päässyt kuvaamaan sitä kunnolla, mutta yllä voitte nähdä sen Saija Konolan ottamassa kuvassa, jossa se ravailee kentällä. Koulutustasoltaan Calle osaa helppo B ja helppo A -koulukiemurat sekä nauttii hyppäämisestä. Luonteeltaan Calle on Gaian tapaan hyvin kiltti ja herttainen. Lisäksi myös se on alkanut kotiutua Ponipihan arkeen ja rutiineihin niin hyvin, että sekin on päässyt kokeilemaan joillakin tunneilla käymistä.

 

Gaia katselee uteliaana tarhan ohitse talutettavaa hevosta.Gaia katselee uteliaana tarhan ohitse talutettavaa hevosta.

 

Itse kävin kuvaamassa Gaiaa pian sen saapumisen jälkeen, kauniina, aurinkoisena syyspäivänä, jona se oli sopivasti tarhassa ystävänsä Teddyn kanssa. Sen sijaan Callea olen tavannut vain lyhyesti piipahtaessani tallilla ilta-aikaan, kun useimmat hevoset olivat jo sisällä rouskuttamassa iltaheiniään. Myös Calle oli omassa karsinassaan, mutta innokkaasti syövän hevosen kuvaaminen hämyisessä tallissa ei ollut kovin helppoa ja kuvista tuli niin pimeitä, ettei niissä näy juuri päätä eikä häntää. Voin kuitenkin ensi viikolla tallilla käydessäni ottaa enemmän kuvia myös Callesta! : )

 

Calle iltaheinillään. Kuva on kovin sumea, mutta tallin tunnelma oli hyvin rauhallinen ja tyytyväinen hevosten rouskutellessa heiniään.Calle iltaheinillään. Kuva on kovin sumea, mutta tallin tunnelma oli hyvin rauhallinen ja tyytyväinen hevosten rouskutellessa heiniään.

 

Joka tapauksessa sekä Gaia että Calle vaikuttavat todella sympaattisilta ja ystävällisiltä tyypeiltä, joiden kanssa puuhailusta on varmasti iloa monille. Toivottavasti molemmat hevoset kotiutuvat hyvin ja nauttivat uudesta urastaan ja elämästään Ponipihalla.

Tervetuloa Gaia ja Calle!

 

Gaialla on suloinen, valkoinen täplä turvassaan.Gaialla on suloinen, valkoinen täplä turvassaan.